Voorleesochtenden in Sinderense basisschool

SINDEREN – Maandag 4 oktober was de eerste voorleesochtend voor baby’s en peuters bij OBS Op Koers/ De Wegwijzer Sinderen. Groep 7 en 8 hadden zich goed voorbereid met de workshop ‘Wij gaan voorlezen’. Hierin werd geleerd hoe je een verhaal goed over kan brengen door bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende stemmen en andere technieken. Ieder kind had een boek gekozen en was klaar om het verhaal zo goed mogelijk te vertellen.  

De peuters werden ontvangen in de hal van de school die ook dienst doet als bibliotheek. Terwijl de ouders/verzorgers konden genieten van een lekkere kop koffie of thee, werden de peuters voorgelezen. Zo zei peuter Mees (3) voorgelezen te zijn uit Dribbel door Sascha (groep 8) en daarna ook nog door Dirk (groep 7) over ‘Muis en Konijn en Kikker en Schildpad’. Na afloop mocht Mees nog enkele boeken lenen van de bibliotheek, zodat hij ook thuis nog voorgelezen kan worden. Mees had het erg naar zijn zin en komt de volgende keer graag terug.

Iedere eerste maandag van de maand is er een voorleesochtend bij OBS Op Koers/ De Wegwijzer Sinderen. De eerstvolgende voorleesochtend is op maandag 1 november van 11.15 uur tot 12.15 uur. Alle baby’s en peuters en hun ouders/verzorgers zijn van harte welkom op adres Kapelweg 58 te Sinderen, ingang via het schoolplein. Lukt het niet om bij de voorleesochtenden aanwezig te zijn, de bibliotheek op school is op andere dagen ook geopend voor alle baby’s en peuters woonachtig in Sinderen.  

Dit artikel was te lezen in de Band: https://www.de-band.nl/nieuws/algemeen/386777/voorleesochtenden-in-sinderen