Ontdek de voordelen van kleinschalig onderwijs op Sinderen

Acht jaar geleden komt Michèle Hauswirth aan de Sinderenseweg te wonen, precies tussen Varsseveld en de kern van Sinderen in. Voor haar toen 10-jarige zoon zoekt ze een basisschool en kiest ze uiteindelijk voor een school in Varsseveld. Een keuze waar ze nu spijt van heeft.

“Mijn dochter gaat nu 4,5 jaar naar OBS de Wegwijzer in Sinderen en dat is zo’n fantastische school dat ik spijt heb dat ik mijn zoon dit niet gegund heb”. De kleinschalige school (onderdeel van OBS op Koers) met verticale klassen (meerdere groepen in 1 lokaal) heeft veel oog voor haar leerlingen en een heel betrokken team leerkrachten. “Als je wilt kennismaken met de school en dit wil ervaren ben je van harte welkom op de Kom in de klas ochtenden,” aldus Michèle. “Vrienden die in grote steden van Nederland wonen zoeken eigenlijk allemaal een school zoals de Wegwijzer, maar daar zijn de wachtlijsten enorm.” De school grenst direct aan een sportveld waar de kinderen hun energie goed kwijt kunnen. Er is in Sinderen dan ook heel veel ruimte en aandacht voor bewegen en het buitenleven. Iets wat in Sinderen al decennia lang heel normaal is, wordt nu steeds populairder in het hele land.

“Deze school verdient het om in de spotlights te komen, want ik hoor soms dat mensen niet eens weten dat Sinderen een school heeft en dat is echt zonde”, aldus Michèle. Haar mening wordt gedeeld door Alex Naaborg. “Deze kleinere school heeft zoveel voordelen. Veel mensen verwachten dat de kwaliteit minder goed is op een kleine school, maar het tegenovergestelde is waar. Ik geloof ook echt dat er heel veel kinderen zijn die veel beter uit de verf zouden komen in deze kleinere klassen en in deze fijne en veilige sfeer.” De dochter en zoon van Alex zitten sinds een jaar op de basisschool in Sinderen. “Ze is er sindsdien qua leren echt 100% op vooruitgegaan. Het individuele kind wordt hier gezien en dat komt echt door de aandacht en de korte lijntjes.” Ook vindt hij het een groot voordeel dat groep 1 t/m 8 door én met elkaar speelt op het schoolplein en het sportveld, ook buiten schooltijd. Dat zorgt ervoor dat ze veel van elkaar leren en de sociale vaardigheden van deze kinderen heel goed ontwikkeld zijn.

Benieuwd of deze school iets is voor jouw kind? Op vrijdag 17 september en woensdag 17 november vindt er een ‘Kom in de klas ochtend’ plaats. Maak samen met je kind kennis met de school door een ochtend mee te draaien. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar opkoers@paraatscholen.nl

Kun je niet wachten op een open dag en wil je eerder kennismaken? De ouders van de Wegwijzer vertellen je graag alles! Meer informatie vind je op de Facebookpagina “Ouderraad OBS Op Koers / de Wegwijzer Sinderen”. 

Alex Naaborg & Michèle Hauswirth bij het schoolplein van de dorpsschool op Sinderen