Kinderopvang

Peuterspeelzaal
In het verleden is er een peuterspeelzaal opgericht om het leerlingenaantal op de basisschool op Sinderen te verhogen en dat werkte destijds erg goed. Helaas is de peuterspeelzaal een aantal jaren geleden gestopt, waardoor de doorstroom van onderaf ook stopte. Dat zien wij als actiegroep als een belangrijke reden voor het huidige leerlingenaantal.

Vooruitkijken
Dat maakt dat de actiegroep naar de toekomst heeft gekeken en daarop in wil spelen. Momenteel wordt er achter de schermen niet alleen hard gewerkt aan de studiebeursactie, maar ook aan een kinderopvang in de buurt van de school.

Visie kinderopvang Natuurlijk Samen (0-4 jaar)
In onze toekomstige kinderopvang staat het kind centraal. We zoeken de verbinding met de natuur en streven naar een doorgaande lijn met de basisschool.

Veel naar buiten vinden wij belangrijk. Er bestaat voor ons geen slecht weer, alleen slechte kleding. Onze natuurlijke en stimulerende buitenruimte daagt uit tot onderzoeken, ervaren, bewegen, fantasie en sociaal spel.

Wij beschikken over twee buitenruimtes. Eén buitenruimte grenst aan het kinderopvangverblijf en kijkt uit op een groot grasveld met speeltuin waar de kinderen onder begeleiding kunnen spelen. De kinderen kunnen hier contact maken met de kinderen van de basisschool die op het aangrenzende plein spelen maar ook op het grasveld met speeltuin.

Het tweede terrein ligt op loopafstand van het kinderopvangverblijf. Dit is een natuurterrein waar de kinderen in hun eigen groentetuintje kunnen werken en van alles kunnen ontdekken en beleven in de natuur.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen en zich thuis voelen in een stabiele en liefdevolle omgeving. Een plek dicht bi de natuur waar kinderen zichzelf durven te zijn en zich mogen ontwikkelen op hun eigen tempo en manier.

We willen ouders actief betrekken bij het wel en wee op de kinderopvang. Zo kunnen we het spelaanbod aanpassen aan het (individuele) kind.

Wij zoeken bewust verbinding met de basisschool. Door samen activiteiten te ondernemen creëren wij een natuurlijke overgang tussen kinderopvang en basisschool.

Natuur is geen thema, maar verweven in ons dagelijkse leven. Samen buiten, Samen met groot en klein, samen delen, samen groente en fruit zaaien, oogsten en eten, samen koken, op naar de boerderij, dieren voeren en voelen, ruiken, horen en knuffelen, maar ook alleen op ontdekkingstocht zowel binnen als buiten. En nog veel meer….

Zodra de ideeën en plannen concreet zijn, er nieuwe stappen zijn gezet en er goed nieuws is zullen wij uiteraard een update plaatsen op deze website. Voor vragen over het kinderdagverblijf kun je contact opnemen via het contactformulier.